O nas

Rodzinne tradycje bywają różne – my swojej jesteśmy wierni od ponad 30 lat!

Pierwsze lody Mocca powstały na początku lat 80-tych. Właśnie wtedy, mój ojciec wykorzystując sprawdzone, tradycyjne receptury uruchomił produkcję własnych lodów. Początki funkcjonowania firmy nie były łatwe…Wymagały cierpliwości i determinacji w przezwyciężaniu trudności. W czasach, które nie sprzyjały prywatnym inicjatywom, mój ojciec z uporem i wytrwałością dążył do celu – marząc by jego wyroby podbiły serca  i podniebienia konsumentów.

Tworzone przez niego tradycyjne lody cechowała bezkompromisowa jakość użytych składników i tradycyjna, doskonała w swojej prostocie, receptura. Dążąc do smakowej perfekcji każdej, tworzonej partii lodów poświęcał maksimum uwagi. Rzemieślnicze metody wytwarzania oraz mała skala produkcji gwarantowały niezmienną jakość.

Pasja cukiernicza udzieliła się kolejnemu pokoleniu i już wkrótce dołączyłem do rodzinnego przedsięwzięcia. W latach 90-tych, mimo sprzyjających warunków gospodarczych pozostaliśmy przy rzemieślniczych sposobach produkcji i sprawdzonych recepturach wytwarzania. Tworzone z mieszanki śmietany, mleka, jaj i cukru, uzupełnionej dojrzałymi, aromatycznymi owocami, bez konserwantów, stabilizatorów, wzmacniaczy smaku, syntetycznych barwników i aromatów – naturalne lody Mocca zdobywały coraz szerszego uznanie.
I tak jest i dzisiaj! Kontynuując dzieło ojca, dbam by rodzinne receptury wciąż były w użyciu, a nie tylko we wspomnieniach.

Wszystkich tych, którzy mają ochotę na wyjątkowe doznania smakowe, zapraszam do degustacji!